VELKOMMEN TIL VORES NYE WEBSHOP - HAR DU NOGEN SPØRGSMÅL, ER DU VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS.

Bolero hindbær flødeboller

oprettet d. under Forside, Opskrifter

Mørdejsbund:
1 æg
200 g smør
100 g sukker
300 g mel
1 knivspids fint salt

Fremgangsmåde:
Smuldre smørret ned i melet og tilsæt sukker og salt og ælt hurtigt sammen. Dejen er nu ligesom en crumble, tilsæt ægget og saml dejen uden at ælte, rul dejen ud mellem to stykker bagepapir i 4-6mm tykkelse. æg dejen i fryseren i 15 minutter og stik herefter bundene ud i ca. 5 cm diameter. Bag dem ved 180 grader i 15 minutter eller til de gyldne.

-

Flødebolleskum:
120 g glukosesirup
240 g sukker
80 g vand
1 brev bolero hindbær
145 g æggehvider
40 g sukker
2 tsk. vaniljepasta

Fremgangsmåde:
Bland vand og bolero pulver i et glas. I en tykbundet gryde kommes sukker (de 240 g), glukosesirup og saft blandingen. Lad massen simre op til 118 grader. Hviderne piskes til en skum, når de begynder at skumme kommer du de 40 g sukker i. Hviderne skal piskes helt stive i ca. 2-3 minutter.

Tag sukkermassen af varmen når den er 118 grader, nu hældes sukkermassen i, i en tynd stråle. Imens du pisker på højeste hastighed tilsættes vaniljepastaen. Pisk i ca. 10-15 minutter til massen er godt luftig og let afkølet. Piskes der for lidt vil skummen ryge af bundene. Når skummen er pisket færdig kommes den på en stor sprøjtepose med den tyl du bedst kan lide til dine flødeboller. Sprøjt nu dine flødeboller op og lad dem stå og sætte sig en times tid mens du tempererer chokoladen.

-

Chokolade overtræk:
400 g chokolade
Lakrids granulat

Fremgangsmåde:
Chokoladen smeltes i mikroovn. Varm 2/3 af chokoladen op til 48-50 grader. Kom den sidste 1/3 i lidt ad gangen og rør indtil chokoladen har arbejdstemperatur på 29-31 grader. Dyp herefter dine flødeboller i chokoladen og drys med lakrids granulat oven på.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar